fb


Kociołek węgierski ze stali nierdzewnej

  • Pojemność
  • Cena: 159,00 zł
  • Koszty dostawy od: 9,9 zł
  • Darmowa dostawa kurierem lub do Paczkomatu już od 399 zł!

    Wartość zamówienia  Kurier DHL Kurier DHL Wieczór Poczta Polska Pocztex 48 Kurier DPD Paczkomaty 

    Poczta Polska

    List Polecony

    Przedpłata Pobranie Przedpłata Pobranie Przedpłata Pobranie Przedpłata Pobranie Przedpłata Pobranie Przedpłata
    0 - 399 zł 15,00 zł 19,00 zł 17,00 zł  20,00 zł 16,00 zł 19,00 zł 15,00 zł 19,00 zł 11,00 zł 15,00 zł 9,90 zł *
    399 - 599 zł GRATIS GRATIS GRATIS GRATIS GRATIS GRATIS
    od 599 zł  GRATIS  GRATIS GRATIS GRATIS

     * - przy zamówieniu o wartości do 30 zł, powyżej tej kwoty 16,00 zł

szt.

Opis produktu

Węgierski kociołek ogniskowy ze stali nierdzewnej


Jemy oczami - tę starą prawdę zna każdy z nas, dlatego tak ważny jest sposób podania posiłku. Bez względu na okoliczności - biwak nad jeziorem, nocleg w górskich ostępach pod chmurką czy bankiet w ogrodzie dla przyjaciół - kociołki INOX wyglądają tak apetycznie, że w nich każde danie smakuje o niebo lepiej niż zwykle. Aż chce się jeść!

Charakterystyka:

  • elegancki kociołek do gotowania
  • pojemność 10 lub 14 litrów
  • wykonany ze stali szlachetnej
  • bardzo wytrzymały
  • trwały
  • praktyczny kształt skraca czas gotowania
  • łatwy do czyszczenia
  • możliwość przygotowania posiłku dla 10-20 osób (14 l) lub 6-12 osób (10 l)

Przygotowywanie potraw w plenerze jest w pewien sposób magiczne. Nic tak nie integruje grupy spędzającej wspólnie czas jak gotowanie na ognisku i niecierpliwe oczekiwanie na posiłek. Zapach wabi, nęci, nie można się doczekać biesiady...

Praktyczny kociołek węgierski idealnie sprawdza się w outdoorze. Ze względu na dużą pojemność, szczególnie przydaje się do przyrządzania kolacji dla większej liczby osób - drużyny harcerskiej, grupy przyjaciół, większej rodziny czy ekipy na surwiwalowym obozie.  

Pojemność i wygodę korzystania fantastycznie uzupełnia estetyka - naczynie jest po prostu piękne, wykonane ze szlachetnej stali świetnie komponuje się z każdym przyrządzonym w nim posiłkiem. Stal zapewnia mu wytrzymałość na uszkodzenia i trwałość, więc jest to inwestycja na lata.

Gotowanie w kociołku jest bardzo łatwe i wygodne, bo potrawy się nie przypalają. Gwarantuje to kształt kociołka, dzięki któremu ciepło równomiernie rozchodzi się po całej jego powierzchni, w efekcie skracając również czas gotowania.

Bogatą, sięgającą kilkuset lat tradycję w gotowaniu na powietrzu w kociołkach mają Węgrzy, więc przepisy pochodzące z tego kraju mogą być cenną inspiracją dla wszystkich, dla których wspólne gotowanie na ognisku i jedzenie są integralnymi elementami prawdziwych podróży.

W zależności od potrzeb, do kociołka musisz dokupić jeszcze trójnóg, który jest widoczny na zdjęciu (nie stanowi on części kompletu). Dostępne trójnogi możesz zobaczyć na tej stronie. Warto też pomyśleć o zakupie pokrywki - przy niektórych daniach może okazać się niezastąpiona.

Parametry techniczne:

  • materiał - stal szlachetna
  • pojemność 10 l lub 14 l


Pojemność: Wymiary: Waga: Obiad dla:
10 l śr. 36 cm; wys. 19 cm 1,0 kg 8-12 osób
14 l śr. 41 cm; wys. 20,5 cm 1,4 kg 10-16 osób


Eksperci radzą:

Co można ugotować w kociołku nad ogniskiem?

Zastanawiasz się, co mógłbyś ugotować w kociołku węgierskim? Najlepiej jakieś tradycyjne, węgierskie dania przygotowywane - czasem od wielu stuleci - właśnie w ten sposób. Sprawdź na naszym blogu Woda Góry Las - jak ugotować w kociołku tradycyjny węgierski gulasz, zupę rybną czy paprykarz!

Produkty, które kupili inni klienci z tym produktem

Opinie naszych klientów

Recenzje użytkowników Dodano
Adam Rozwadowski
Warto zainwestować w nierdzewkę zamiast emaliowanego - jeśli się wozi go ze sobą, to nie trzeba się bać o odpryski emalii.
02-11-2015