fb


Kociołek węgierski ze stali nierdzewnej

  • Pojemność
  • Cena: 159,00 zł
  • Koszty dostawy od: 9,9 zł
  • Darmowa dostawa kurierem lub do Paczkomatu już od 399 zł!

    Wartość zamówienia  Kurier InPost Poczta Polska Pocztex 48 Kurier DPD Paczkomaty 
    Przedpłata Pobranie Przedpłata Pobranie Przedpłata Pobranie Przedpłata Pobranie
    0 - 399 zł 14,00 zł 18,00 zł 16,00 zł 120,00 zł 16,00 zł 20,00 zł 12,00 zł 16,00 zł
    399 - 599 zł GRATIS GRATIS GRATIS GRATIS GRATIS GRATIS
    od 599 zł GRATIS GRATIS

     * - przy zamówieniu o wartości do 30 zł, powyżej tej kwoty 16,00 zł

szt.

Opis produktu

Węgierski kociołek ogniskowy ze stali nierdzewnej


Jemy oczami - tę starą prawdę zna każdy z nas, dlatego tak ważny jest sposób podania posiłku. Bez względu na okoliczności - biwak nad jeziorem, nocleg w górskich ostępach pod chmurką czy bankiet w ogrodzie dla przyjaciół - kociołki INOX wyglądają tak apetycznie, że w nich każde danie smakuje o niebo lepiej niż zwykle. Aż chce się jeść!

Charakterystyka:

  • elegancki kociołek do gotowania
  • pojemność 10 lub 14 litrów
  • wykonany ze stali szlachetnej
  • bardzo wytrzymały
  • trwały
  • praktyczny kształt skraca czas gotowania
  • łatwy do czyszczenia
  • możliwość przygotowania posiłku dla 10-20 osób (14 l) lub 6-12 osób (10 l)

Przygotowywanie potraw w plenerze jest w pewien sposób magiczne. Nic tak nie integruje grupy spędzającej wspólnie czas jak gotowanie na ognisku i niecierpliwe oczekiwanie na posiłek. Zapach wabi, nęci, nie można się doczekać biesiady...

Praktyczny kociołek węgierski idealnie sprawdza się w outdoorze. Ze względu na dużą pojemność, szczególnie przydaje się do przyrządzania kolacji dla większej liczby osób - drużyny harcerskiej, grupy przyjaciół, większej rodziny czy ekipy na surwiwalowym obozie.  

Pojemność i wygodę korzystania fantastycznie uzupełnia estetyka - naczynie jest po prostu piękne, wykonane ze szlachetnej stali świetnie komponuje się z każdym przyrządzonym w nim posiłkiem. Stal zapewnia mu wytrzymałość na uszkodzenia i trwałość, więc jest to inwestycja na lata.

Gotowanie w kociołku jest bardzo łatwe i wygodne, bo potrawy się nie przypalają. Gwarantuje to kształt kociołka, dzięki któremu ciepło równomiernie rozchodzi się po całej jego powierzchni, w efekcie skracając również czas gotowania.

Bogatą, sięgającą kilkuset lat tradycję w gotowaniu na powietrzu w kociołkach mają Węgrzy, więc przepisy pochodzące z tego kraju mogą być cenną inspiracją dla wszystkich, dla których wspólne gotowanie na ognisku i jedzenie są integralnymi elementami prawdziwych podróży.

W zależności od potrzeb, do kociołka musisz dokupić jeszcze trójnóg, który jest widoczny na zdjęciu (nie stanowi on części kompletu). Dostępne trójnogi możesz zobaczyć na tej stronie. Warto też pomyśleć o zakupie pokrywki - przy niektórych daniach może okazać się niezastąpiona.

Parametry techniczne:

  • materiał - stal szlachetna
  • pojemność 10 l lub 14 l


Pojemność: Wymiary: Waga: Obiad dla:
10 l śr. 36 cm; wys. 19 cm 1,0 kg 8-12 osób
14 l śr. 41 cm; wys. 20,5 cm 1,4 kg 10-16 osób


Eksperci radzą:

Co można ugotować w kociołku nad ogniskiem?

Zastanawiasz się, co mógłbyś ugotować w kociołku węgierskim? Najlepiej jakieś tradycyjne, węgierskie dania przygotowywane - czasem od wielu stuleci - właśnie w ten sposób. Sprawdź na naszym blogu Woda Góry Las - jak ugotować w kociołku tradycyjny węgierski gulasz, zupę rybną czy paprykarz!

Produkty, które kupili inni klienci z tym produktem

Opinie naszych klientów

Recenzje użytkowników Dodano
Adam Rozwadowski
Warto zainwestować w nierdzewkę zamiast emaliowanego - jeśli się wozi go ze sobą, to nie trzeba się bać o odpryski emalii.
02-11-2015