Żywność liofilizowana LyoFood - Zupa krem brokułowo-szpinakowy z mozarellą i pestkami dyni
Gęsty, pożywny i sycący krem brokułowo-szpinakowy z dodatkiem rozpływającej się mozarelli i chrupkich, prażonych pestek dyni. Długo nie zapomnisz tej pysznej fuzji struktur i aromatów. Jest szybka do przyrządzenia i zachwyca swoim unikalnym smakiem. Świetny dodatek do dań obiadowych. Dostępna zawsze wtedy kiedy jej potrzebujesz. Na szlaku, podczas wędrówki czy długich, kajakowych wypraw. Nie zawiera mięsa!
Podstawowym atutem produktów firmy Lyo Food jest to, że przed poddaniem procesowi liofilizacji, potrawy są gotowane według najlepszych przepisów. Dzięki temu uzyskujemy doskonały smak, zachowując wszystkie właściwości liofili.
Odpowiednio dobrana receptura daje energię do kontynuowania wysiłku, a sam posiłek można przygotować w zaledwie 10 minut. Obiad składa się jedynie z naturalnych składników, bez użycia konserwantów i sztucznych dodatków.
Specjalnie zaprojektowane opakowanie świetnie chroni zawartość przed działaniem czynników zewnętrznych. Jest odporne na światło, wilgoć, wietrzenie. Posiada w środku dodatkowo pochłaniacz wilgoci, który należy usunąć przed przygotowaniem posiłku. Opakowanie jest przystosowane do tego by bezpośrednio w nim przygotować posiłek - nie jest konieczne posiadanie dodatkowej menażki czy talerza. Dodatkowym atutem jest fakt, iż wewnątrz opakowania zaznaczona jest linia, do której należy napełnić je wodą. Dzięki takiemu rozwiązaniu masz zawsze pewność, że przygotowywany posiłek będzie miał odpowiednią konsystencję.
Z jednej porcji otrzymujesz ok. 370 g pysznego posiłku.
Czym jest jedzenie liofilizowane?
Żywność liofilizowaną najpierw się zamraża, a następnie wprowadza do odpowiednich warunków (obniżona temperatura oraz ciśnienie), tak by w procesie sublimacji (przejście ze stanu stałego od razu do gazowego z pominięciem stanu ciekłego) wyprowadzić całą wodę. Dzięki temu, nie tracąc wartości odżywczych oraz co najważniejsze smaku, zyskujemy bardzo niską wagę produktu.
Zupa-krem brokułowo-szpinakowy z mozarellą i pestkami dyni
|
Skład: |
38% brokuły, 33% szpinak, cebula, 7% ser Mozzarella*, 6% śmietana*, 4% pestki dyni, 2% ser Cheddar*, 1% przyprawy (zawiera seler), sól. *alergen
|
Waga po przyrządzeniu: |
Około 370 g |
Waga netto: |
60 g |
Wartości odżywcze dla jednej porcji |
Kalorie |
Białka (g) |
Węglowodany (g) |
Tłuszcze (g) |
Błonnik (g) |
Porcja 370 g: |
1216 kJ / 293 kcal |
19 g |
3 g |
20 g |
13 g |
Ze względu na specyfikę produktu podane wartości odżywcze oraz skład mogą się różnić, w zależności od partii, o około +/- 5%.
|
|
Zobacz test liolifizowanego jedzenia od polskiej marki Lyo Food, która otrzymała prestiżową nagrodę. Sprawdzimy czy słusznie. Czy naprawdę jest tak smaczne? Czy od tej pory nie będziesz chcieć jeść już nic innego? Zobaczymy...Czytaj więcej na naszym blogu.
|
Nagrody i opinie o żywności liofilizowanej Lyo Food
|
|
The OutDoor Industry Award to najważniejsza i najbardziej rozpoznawalna nagroda w branży. Nagroda GOLD jest przyznawana za wybitne osiągnięcia jakościowe innowacyjne i projektowe.
Oto uzasadnienie sędziów:
“Te liofilizowane posiłki są najsmaczniejsze z obecnie dostępnych na rynku. LYO EXPEDITION oferuje różne rodzaje pysznych dań, nawet liofilizowane owoce są dostępne. Wszystkie posiłki są wolne od konserwantów i sztucznych dodatków. Opakowanie również zostało udoskonalone: teraz jest zamykane.”
|
|
Tylko najbardziej innowacyjne i praktyczne produkty otrzymują Nagrodę Outdoor Editors’ Choice, najwyższą nagrodę przyznawaną raz do roku przez niemiecki Outdoor Magazin. LYOFOOD osiągnęło tą jakość poprzez specjalną metodę produkcji, gdzie liofilizowane składniki nie są mieszane jak to zwykle bywa, ale danie jest ugotowane a dopiero później zliofilizowane.
|
|
Liofilizaty LyoFood zostały również nagrodzone przez międzynarodowe gremium, wybierające najbardziej innowacyjne produkty sportowe.
|